Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Εθνική ανεξαρτησία με χρέος άνω του 80% δεν υπάρχει!!!!

Στο ύψος-ρεκόρ των 2,082 τρισεκατομμυρίων ευρώ έφθασε το χρέος της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το χρέος της Γερμανίας σε επίπεδο ομοσπονδίας, κρατιδίων και δήμων, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ, αγγίζοντας στα μέσα του έτους τα 2,082 τρισεκατομμύρια ευρώ, ενώ, όπως επισημαίνεται, μέσα σε ένα χρόνο, το χρέος αυξήθηκε κατά 3%, ποσοστό που μεταφράζεται σε επιπλέον 61,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι όλα αυτά όταν η Μέρκελ δήλωσε οτι: 
Εθνική ανεξαρτησία με χρέος 
άνω του 80% δεν υπάρχει!!!!

«Με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο Βερολίνο, θέλοντας να στείλει το ίδιο μήνυμα σε όλους τους χρεωμένους εταίρους της Ευρωζώνης, μεταξύ τους βεβαίως και στη χώρα μας.


Σημείωσε ότι αυτό είναι πρόβλημα και για τη Γερμανία. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θεωρεί επιτυχημένη την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, η Γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε ότι πρόκειται για πολιτική αποκλειστικά λιτότητας και σταθεροποίησης και υποστήριξε ότι υπάρχουν παράλληλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ενίσχυση της δυνατότητας να βρουν δουλειά οι νέοι.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έσπευσε για άλλη μία φορά και αμέσως μετά τον επικεφαλής της Ε.Κ.Τ. κ. Μ. Ντράγκι που δήλωσε κάτι αντίστοιχο να υπενθυμίσει, ότι οι χώρες που δανείζονται …και βέβαια ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα, έχουν προ πολλού χάσει την Εθνική τους Κυριαρχία από τις ίδιες τους τις επιλογές ….και υπογραφές. Μάλιστα δήλωσε πεπεισμένη ότι «αυτό το μίγμα μέτρων για ανάπτυξη, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για σταθεροποίηση των προϋπολογισμών είναι σωστό και απαραίτητο και βεβαίως πρέπει να είναι -και είναι- προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να οδηγήσει σε ανάπτυξη και από την ανάπτυξη σε περισσότερες θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου